B' YOUNG

Kekal Bertenaga , Kekal Muda, Sihat Dari Pelbagai Penyakit Kronik. Boleh ke?


B' YOUNG Advanced Functional Beverage - Formulasi minuman berfungsi lengkap, bertenaga dan berkesan.

B' YOUNG Advanced Functional Beverage - Cegah Sebelum Parah

Hasil keberkesanannya termasuk:

1. Menggalakkan tidur yg baik.
2. Menggalakkan fungsi usus yg sihat.
3. Meningkatkan tahap tenaga.
4. Melegakan stress/ kemurungan.
5. Meningkatkan kekenyalan kulit untuk kelembutan seperti semasa muda.
6. Meningkatkan kepekaan mental.
7. Meningkatkan pengawalan berat badan.
8. Meneutralkan radikal bebas.
9. Menguatkan sistem imun.
10. Mengawalaturkan sistem pencernaan.
11. Mengawalaturkan sistem peredaran.
12. Meningkatkan penyerapan nutrien.
13. Menggalakkan fungsi kelenjar dalaman / organ yg baik.
14. Menolong mengurangkan kolestol yg tidak baik (LDL).
15. Menggalakkan pembentukan tulang sihat.
16. Mercergaskan libido.

B' YOUNG Advanced Functional Beverage - "3R" Release, Relax & Revive

Tempoh Penyesuaian Awal Selama 3 Bulan untuk proses "3R" iaitu menyingkirkan, merehatkan dan memulihkan sistem tubuh.

1. RELEASE / SINGKIR 
2. RELAX / REHAT
3. REVIVE /PULIH
B'YOUNG Supreme Gold - Untuk anda yg masih belum mengalami penyakit kronik.
B'YOUNG Premium Standard - Untuk anda yg pernah mengalami penyakit kronik tetapi sudah berhenti mengambil sebarang ubat-ubatan.
B'YOUNG Maintenance Course- Untuk anda yg sedang mengalami penyakit kronik dan sedang mengambil ubat-ubatan yg disarankan oleh doktor.


*****************************************************
100 Soal Jawab Berkaitan B'Young .


1.Mengapakah saya perlu makan B'Young?


Akibat dari kemajuan tamadun manusia hari ini, maka pencemaran 3 unsur penting yang diperlukan oleh manusia untuk terus hidup iaitu udara, air dan makanan memang tidak dapat dielakkan.
Tambahan lagi cara hidup manusia yang tidak teratur, diet atau pemakanan yang tidak seimbang serta tekanan jiwa yang kian tinggi, telah menyebabkan terkumpulnya begitu banyak toksin dalam badan sehingga terjadinya penuaan pramatang pada organ-organ manusia, justeru itu kesihatan kian terancam dan tempoh hayat juga disingkatkan.

Fomulasi B’Young terdiri dari  lebih daripada 60 jenis sayur-sayuran dan buah-buahan, mengandungi segala nutrien, vitamin serta mineral yang diperlukan oleh manusia. Pemakanan manusia zaman ini lebih cenderung kepada citarasa individu, keseimbangan khasiat jarang-jarang diberikan penekanan. Oleh itu, kita tidak mungkin dapat memperolehi semua zat-zat yang tertandung dalam formula B'Young menerusi diet harian kita. 


Formula B'Young membantu badan menyingkirkan toksin, menyalaras serla memulihkan organ-organ, sistem-sistem, darah serta sel-seldalam badan kita, memulihkan keadaan badan supaya lebih muda dan sihat, mempertingkatkan kecergasan dan ketahanan, melambatkan proses penuaan serta melanjutkan tempoh hayat.

Panjang umur, tubuh badan yang cerqas serta sihat, keadaan luaran dan dalaman yang muda merupakan impian setiap individu. Oleh itu, formula B'Young  adalah keperluan setiap orang. Demi masa depan anda, demi keluarga anda yang disayangi, demi generasi anda yang seterusnya, anda harus mula mengambil B'Young.


2. Adakah B'Young sesuai dimakan oleh orang yang sakit?

Formula B'Young boleh menyelaras, memulihkan organ-organ dalam tubuh, memperkuatkan sistem imun dan amat berfeadah kepada orang yang sakit. Oleh itu, mereka amat sesuai memakan B'Young.


3. Adakah B'Young bercanggah dengan ubat-ubatan tradisional
   atau dari farmasi?

Ketika orang sedang sakit, dia juga perlu makan nasi, sayur, buah-buahan atau vitamin dan sebagainya. Disebabkan B'Young diperbuat daripada sayur-sayuran dan buah-buahan, ia tidak berbeza dengan sayur-sayuran dan buah-buahan yang biasa. B'Young adalah makanan dan bukannya ubat, ia tidak bercanggah dengan ubat-ubatan yang lain, tidak kira ubat cina atau ubat dari farmasi, mereka boleh dimakan secara serentak.


4. Adakah B'Young sesuai dimakan oleh wanita yang hamil?

Jika wanita hamil digalakkan untuk makan lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan, maka ia juga sesuai mengambil B'Young. Namun, sebelum makan B'Young anda perlu mendapatkan nasihat doktor anda.


5. Adakah B'Young sesuai dimakan oleh wanita yang baru
   melahirkan anak?

Wanita yang baru melahirkan anak memerlukan lebih banyak khasiat untuk memulihkan kesihatan. B'Young mempunyai kandungan zat makanan yang amat tinggi maka merupakan pilihan yang amat bijak.


6.  Adakah B'Young sesuai dimakan oleh orang yang baru
   menjalani pembedahan?

Orang yang baru menjalani pembedahan selalunya lemah, memerlukan makanan yang lebih berkhasiat untuk memulihkan tenaga badan, B'Young adalah pilihan yang baik sekali.7.Adakah B'Young sesuai dimakan oleh orang yang alah
   (alergi) terhadap ubat-ubatan?

    B'Young bukannya ubat, oleh itu tidak mempunyai sebarang
    kesan ke atas orang yang alah terhadap ubat-ubatan tertentu.


8.Saya amat sihat dan jarang-jarang sakit, perlukah saya
   makan B'Young?

Sekiranya seseorang itu pergi ke hospital untuk menjalani pemeriksaan kesihatan kernudian diberitahu oleh doktor bahwa dia telah menghidapi sakit jantung, tinggi kolesterol.dan glukosa dalam darah, mengalami hypernuricaemia dan lain-lain, adakah ini bermakna dia menghidapi semua penyakit tersebut baru  satu hari sebelum hari itu?. Tentulah tidak. 


Pada hakikatnya, punca penyakit tersebut adalah dari tabiat pemakanannya yang tidak seimbang, cara hidup yang tidak teratur pada masa dahulu, lama kelamaan mengakibatkan penyakit. Cuma telah didiagnosis atau disahkan oleh doktor pada hari itu.

Jika dia tidak mengetahui dirinya telah menghidapi penyakit lalu tidak mengubatinya pada peringkat awal, ada kemungkinan suatu hari dia tiba-tiba diserang sakit jantung dan terus meninggal dunia. Dengan lain perkataan, orang yang kelihatan sihat secara luaran, tidak bermakna badan adalah 100% sihat. Mungkin terpendam banyak penyakit.di dalam. 


Jika orang yang  sihat juga mengambil langkah yang sewajarnya untuk memasti kesihatan yang dimilikinya akan berterusan dia tidak perlu risau tentang masalah kesihatan pada masa depan kelak. Mencegah lebih baik daripada mengubati. Jangan tunggu sampai keadaan menjadi teruk baru ingin mencari ubat.
Makanlah B'Young mulai hari ini demi mengelakkan penuaan pra-matang serta penyakit-penyakit yang mengancam kesihatan anda.


9.  Saya tidak perlu B'Young kerana saya tidak pernah takut
   untuk menghadapi ajal.

Jika kita boleh menemui ajal kita dalam keadaan yang aman, kematian memang tidak menakutkan. Namun, jika kita pergi ke hospital, kita boleh nampak ramai pesakit yang terbaring.di atas katil semua bahagian dicucuk tiub, menjerit-jerit kerana tidak dapat menahan kesakitan, ada pula yang sedang bersusah-payah  menghembuskan nafas yang terakhir. 


Kesengsaraan yang di hadapi oleh mereka tidak dapat digambarkan dengan kata-kata kecuali dialami oleh diri kita sendiri. Pesakit-pesakit tersebut juga merupakan suatu beban yang amat berat untuk ahli keluarganya. Oleh itu, makanlah B'Young demi memelihara kemudaan dan kesihatan yang amat penting untuk setiap individu.


10.  Saya masih muda, oleh itu saya tidak perlukan B'Young.

Seseorang itu tidak mungkin menjadi tua dalam jargkamasa sehari suntuk sahaja., tetapi ia mengambil masa yang panjang tanpa disedari. Jangan biarkan diri anda tua sebelum waktunya.
Jika anda boleh makan B'Young pada masa muda, bukan sahaja boleh mengelakkan penuaan sebelum waktunya, lebih panjang-umur, mengekalkan kemudaan, memperbaiki kesihatan anda dari
segi dalaman dan luaran.


11. Kini saya ada mengambil beberapa jenis makanan
     kesihatan, tidak perlukan B'Young.

B'Young mengandungi lebih 60 jenis khasiat, vitamin dan mineral yang diperlukan oleh manusia, menyelaraskan  dan memulihkan organ-organ dan sistem-sistem di seluruh badan manusia, dari bahagiaan kaki hingga ke bahagian otak, dari darah hingga ke sel-sel, semua juga akan dimanfaatkan  lebih-lebih lagi boleh, melambatkan proses penuaan serta melanjutkan tempoh hayat. 


Produk-produk lain dalam pasaran cuma akan memperkuatkan salah satu bahagian badan, faedah yang ditawarkan adalah tidak menyeluruh. Jika anda ingin memperolehi faedah seperti B'Young, anda terpaksa membeli lebih daripada 20 jenis makanan kesihatan yang berbeza-beza atau terpaksa menelan 100 lebih biji pil yang berbeza-beza dari segi wama, jenis, bentuk dan rasa. Anda  yang  begitu menitikberatkan kesihatan pasti tidak mahu membazir masa dan wang, anda hanya perlu  mengambil B'Young sahaja sudahpun mencukupi.


12.Adakah B'Young mempunyai kesan sampingan?

B'Young telah pun lulus segala ujian makmal dan amali, telah dibuktikan selamat dan tidak ada sebarang kesan sampingan. Cuma mungkin tempoh penyesuaian diri terhadap B'Young adalah berbeza bagi setiap individu.


13.  Adakah B'Young mengandungi sebarang bahan pengawet,
     pewarna, perasa kimia, dadah atau pun bahan kimia dan
     lain-lain lagi?

B'Young dirumuskan khas daripada sayuran dan buahan semulajadi, tidak mengandungi sebarang bahan mengancam kesihatan badan serta merupakan formula yang 100% semulajadi..


14.  Apakah itu jaminan produk berjumlah USDl juta yang
     diberi B'Young?

B'Young  adalah 100% selamat, oleh itu syarikat insuran rnenjamin keselamatann penggunaan produk  ini sejumlah USD1 juta, bererti produk ini tidak akan mengancam kesihatan.

15.Dari negara manakah asalnya rumusan atau formula
    B'Young?  

Rumusan atau formula B'Young berasal dari Amerika Syarikat, taraf teknologi serta perubatan negara kita masih tidak mampu mencipta rumusan yang begitu  berkualiti dan canggih.

16. Bagaimanakah proses pembuatan produk B'Young?

Rumusan sayuran dan buahan semulajadi B'Young dicipta menerusi cara pemekatan saintifik yang amat canggih serta dilakukan di dalam keadaan yang bebas dari kuman demi memelihara kandungan zat atau khasiat yang tinggi, lalu dibungkus mengilut sukatan keperluan manusia.


17.  Adakah B'Young merbahaya kepada kanak-kanak?

B'Young tidak merbahaya terhadap kanak-kanak , oleh itu di atas kotak B'Young ada tercetak tulisan "Save within reach of children”


18.  Adakah B'Young sesuai dimakan oleh Vegetarian?

B'Young adalah dirumus oleh sayuran dan buah-buahan, lagipun tidak mengandungi sebarang bahan tambahan kimia, oleh itu pasti sesuai untuk dimakan oleh vegetarian.

19. Adakah kesan-kesan B'Young mempunyai bukti saintifik?

Semua kesan B'Young adalah merujuk kepada kajian-kajian para saintis dan pakar perubatan terkini. Jika perlu keterangan yang lebih lanjut, sila rujuk buku B'Young.

20.Adakah B'Young boleh menggantikan tempat-tempat ubat-
     ubatan?

Meskipun B'Young banyak mengandungi banyak zat-zat makanan, tetapi ia tidak boleh menggantikan tempat ubat-ubatan. Jika ada penyakit, perlulah anda meminta nasihat doktor serta makan ubat yang sewajarnya, pada masa yang sama inda boleh makan B'Young agar boleh pulih dengan lebih cepat.
21. Mungkinkah saya ketagih jika makan B'Young?

 Pastinya tidak mungkin.


22.Perlukah saya berpantang dari memakan makanan yang
     masam, pedas, mentah atau sejuk semasa makan B'Young?

Ketika makan B'Young  anda tidak perlu  berpantang dari memakan sebarang jenis makanan, kerana ia tidak mengakibatkan sebarang ketidaksesuaian.


23.Apakah perbezaan B'Young dengan produk vitamin atau
     mineral yang kini wuiud di  pasaran?

B'Young adalah rumusan semulajadi 100% senang diserap oleh badan manusia serta tiada sebarang kesan sampingan. Manakala produk vitamin dan mineral sintetik diperbuat secara kimia, tidak mudah diserap oleh badan manusia, disamping itu, mungkin terdapat kesan sampingan dalam jangka panjang. Selain dari fungsi fisiologi, B'Young juga mengandungi vitamin dan mineral dari sumber asli untuk memastikan penyelenggaran kesihatan anda.


24.Apakah perbezaan B'Young dengan produk-produk
    kesihatan lain yang kini wuiud di pasaran?

Produk-produk kesihatan lain yang berada di dalam pasaran kini cuma dapat memelihara kesihatan badan, memulihkan organ-organ serta sistern-sistem dalam badan sahaja. 


Akan tetapi, B'Young bukan sahaja boleh menyingkirkan toksin dalam badan, menyelaras dan memperkuatkan fungsi badan, tetapi juga memperkuatkan daya keimunan, memulihkan organ-organ, sistem-sistem, demi rnenjadikan setiap sel juga sihat dan muda, seterusnya memperlahankan proses penuaan lalu mengoptimumkan kesihatan, Oleh yang demikian, B'Young adalah produk yang paling eksklusif dan istimewa.

25.Apakah perbezaan B'Young dengan produk kesihatan lain
     yang dapat memperkuatkan daya keimunan badan?
     
     Penyakit adalah berpunca daripada pelbagai sebab, antaranya
     genetik, jangkitan, tabiat pemakanan yang kurang sihat, tekanan,
     cara hidup yang tidak seimbang dan sebagainya. Contohnya,
     Hepatitis B adalah disebabkan oleh iangkitan virus luaran, sakit
     buah pinggang pula adalah disebabkan tabiat pemakanan tidak
     seimbang pada jangka panjang. 


    Sistem keimunan cuma boleh mencegah serangan virus dari
    luaran, kesannya terhadap penyakit yang diakibatkanan oleh
    toksin dalam badan adalah tidak ketara.


Lagipun jika tungsi penghadaman adalah kurang baik, daya penyerapan terhadap zat-zat makanan juga kurang baik. Oleh sebab itu, produk-roduk kesihatan yang hanya dapat memperkuatkan daya keimunan adalah tidak menyeluruh kesannya. Setiap organ dan setiap  sistem dalam badan kita mempunyai fungsi yang bebeza-beza dan adalah saling bergantung.

Kalau salah satu organ atau sistem badan menghadapi masalah, maka ia akan mempengaruhi organ atau sistem badan yang lain, lalu menambah beban kepada organ dan sistem ini sehingga
menimbulkan lebih banyak penyakit.

Rumusan khas B'Young dapat membersihkan toksin yang terkumpul di dalam badan, lalu memperkuatkan tenaga serta daya ketahanan badan, membantu menghilangkan ketegangan fizikal dan mental dan kemudian membaikpulihkan fungsi-fungsi badan.

Oleh itu, B'Young bukan sahaja boleh mempertingkatkan kekuatan keimunan terhadap penyakit, tetapi juga mernastikan setiap organ, setiap sistem, setiap titis darah serta setiap sel dalam badan kita sentiasa muda, sihat dan cergas. Oleh itu, B'Young adalah produk makanan berfungsiyang lain daripada yang lain.

*****************************************************

26. Apakah perbezaan B'Young dengan produk lain dipasaran
      yang mendakwa boleh melambatkan proses Penuaan?
Bila orang jatuh sakit, dia akan mengalami proses penuaan. Tua bermakna orang itu menjadi lebih lemah dan mudah menghidap penyakit. Selain daripada penyakit, ada juga faktor yang menyebabkan proses penuaan. Diantaranya ialah tekanan, kurang tidur,pencemaran alam sekitar, tabiat pemakanan yang tidak seimbang dan sebagainya. 


Produk lain di pasaran yang dikatakan boleh melambatkan penuaan hanya melambatkan penuaaan pada kulit, menjadikan anda kelihatan lebih muda, tetapi tidak dapat memudakan aspek dalaman badan anda, oleh ltu tidak dapat benar-benar memelihara kemudaan. B'Young pula berkesan memastikan seseorarg itu muda dari segi dalaman dan juga luaran.


27.Bagaimana B'Young melambatkan proses penuaan?

Dari zaman kanak-kanak, baligh hingga seseorang menjangkau dewasa menjadi tua, semuanya dikawal oleh kelenjar Pineal. Kajian saintis telah membuktikan bahawa kelenjar pineal adalah
“Jam Usia”  badan kita.  Ketika “Jam Usia” merasa tua, ia akan memberitahu semua organ, sistem-sistem dalam badan untuk berfungsi seperti waktu tua, oleh itu organ-organ dan sistem-sistem menjadi perlahan dan kian lemah.  Semakin lemah maka menjadi semakin tua, semakin tua pula semakin lemah begitulah kitarannya.


Para saintis telah membuktikan bahawa ketika paras Melatonin adalah tinggi, “Jam Usia”  akan merasa dirinya muda. Sebaliknya, ia akan merasa tua bila paras Melatonin adalah rendah. 


Rumusan B'Young membantu badan kita menghasilkan lebih banyak Melatonin untuk menyedarkan semula “Jam Usia” supaya ia merasakan dirinya masih muda walau pun sebenarnya ia sudah tua. Justeru itu, kelenjar Pineal akan menghantar isyarat muda kepada organ-organ, sistem-sistem supaya menjalankan tugas yang harus dibuat ketika waktu muda, dengan ini dapat memperlahankan proses penuaan.

28. Bagaimana B'Young melanjutkan tempoh hayat?

Para saintis telah membuktikan bahawa manusia sepatutnya boleh hidup sampai umur 120 ke atas. Namun begitu, di zaman ini tempoh hayat rnanusia secara purata hanyalah kira-kira 70 tahun.
Di antara faktor-faktor yang m nyebabkankeadaan ini ialah akibat pencemaran serius yang berlaku pada udara, air dan makanan, ditambah pula dengan diet serta gaya hidup yang tidak seimbang,
tekanan mental yang terlalu tinggi, kekurangan tidur dan sebagainya. 


Hasilnya, manusia kini lebih cenderung kepada penuaan pra-matang (tua sebelum waktunya) kemerosotan kesihatan, daya keimunan menjadi lemah menyebabkan mudah diserang penyakit. B'Young mempunyai 3 fungsi yang utama iaitu, “Singkir”, “Rehat” dan “Pulih”. Bukan sahaja dapat membersihkan toksin-toksin yang terkumpul dalam kolon, darah dan sel, disamping itu, B'Young  juga dapat membantu anda tidur dengan lena sambil memulih serta menyelaras organ-organ dalam badan agar semuanya befungsi dalam keadaan optimum lalu memperkuatkan fungsi badan serta daya keimunan, melambatkan proses penuaan dan membolehkan anda lebih panjang umur dan lebih muda!

29. Apakah itu Melatonin?
    
  Badan manusia perlu mendapatkan Triptofan, salah satu jenis
  Asid Arnino daripada makanan, setelah bertindakbalas dengan
  enzim, ia akan berubah menjadi Serotonin, Sementara itu, kelenjar
  pineal di bahagian otak akan mengubah Serotonin kepada
  Melatonin.

Kajian sains telah membuktikan ketika manusia berumur 60 tahun, paras Melatonin hanya tinggal setengah daripada paras Melatonin kemuncak waktu muda, Paras Melatonin pada waktu malam
juga adalah 10 kali lebih tinggi daripada waktu siang. 

Melatonin bukan sahaja membolehkan kita untuk tidur dengan lena, banyak atau kurang penghasilannya juga akan mempengaruhi isyarat yang akan dihantar oleh “Jam Tubuh”, lalu mengawal organ-organ dan sistem-sistem lain dalarn badan kita agar berfungsi sama ada seperti waktu muda atau waktu tua. Oleh itu, Melatonin amat penting kepada kesihatan dan tempoh hayat setiap individu.

30.Bagaimana rumusan B'Young membantu dalam penghasilan
     Melatonin dalam badan?

Badan manusia perlu mendapatkan Triptofan daripada makanan untuk menghasilkan SerotoninSementara itu Senotonin memerlukan karbohidrat untuk masuk ke dalam otak, agar kelenjar pineal dapat menukarkannya menjadi Melatonin. Rumusan B'Young boleh membekalkan Triptofan dan karbohidrat yang banyak untuk membantu dalam penghasilan Melatonin dalam badan.

31. Apakah perbezaan di antarra Melatonin sintetik dengan
     rumusan B'Young?

Meskipun terdapat Melatonin sintetik di pasaran Amerika Syarikat, tetapi ia belum dikaji tentang sama ada terdapat kesan sampingan atau tidak. Menurut nasihat Dr. Russel J. Reiter dan Dr. Jo Robinson, orang yang mengambil Melatonin sintetik akan menghadapi risiko yang tinggi Oleh itu, pakar perubatan hanya menggalakkan orang ramai supaya menyerap Triptofan daripada makanan agar membolehkan proses penghasilan Melatonin dalam badan. 

Rumusan B'Young adalah tediri daripada sayur-sayuran dan buah-buahan, adalah 100% semula jadi, maka anda tidak perlulah
mengambil Melatonin sintetik yang mempunyai kesan sampingan.

32. Mengapa tidur begitu penting?

Apabila kita sudah masuk tidur selama lebih kurang 2 jam, sistem hormon dalam badan kita mula menjalankan tugasnya yang amat mustahak, iaitu membersih dan memulihkan organ-organ serta
memperkuatkan daya keimunan badan. Jikalau kita kekurangan tidur selama satu atau dua hari, sistem imun akan menjadi lemah, mudah terjangkit selsema atau demam, 


Selain daripada itu, luka  luaran kita juga akan sembuh dengan cepat ketika kita tidur. Oleh itu, semasa kita sakit, doktor akan menasihatkan kita supaya banyak berehat, tambahan pula banyak ubat mengandungi rumusan yang membantu kita tidur. Oleh yang demikian, tldur yang mencukupi dan berkualiti adalah amat penling
kepada kita.


33.Saya tidur selama 8 jam setiap hari, mengapa perlu makan
     B'Young?

Ramai orang beranggapan tidur selama lapan jam sehari adalah mencukupi, Namun bagitu, mengapakah ada setengah orang meskipun sudah tidur selama lapan jam, keesokan harinya masih tidak bermaya, penat dan mengantuk?


Berdasarkan kajian pakar, tidur boleh diasingkan kepada dua jenis iaitu tidur yang berkualiti tinggi dan tidur yang berkualiti rendah, Tidur yang berkualiti tinggi bermakna tidur yang betul-betul lena, supaya hormon-homon dalam badan dapat bertindak dengan sepenuhnya. Jikalau kerap terjaga pada waktu malam, tidak banyak masa yang betul-betul lena, atau tidur yang tidak berkualiti. 


Oleh itu, tidur berapa lama itu tidak penting, yang lebih penting ialah kualiti tidur. Rumusan 'Malam'  B'Young membolehkan badan anda menghasilkan lebih banyak Melatonin agar anda dapat tidur lena bagaikan bayi, dari malam terus sampai pagi.

34.Bagaimana B'Young membantu orang tua dalam aspek tidur
     serta kesihatan?

Apabila usia meningkat, paras Melatonin akan menurun dan tidak dapat tidur dengan lena kerana paras Melatonin mempunyai hubungan langsung dengan kualiti tidur. Apabila seseorang kekurangan tidur, maka kesihatannya juga terjejas. 

Rumusan 'Malam' B'Young dapat membantu badan kita menghasilkan lebih banyak Melatonin, dengan ini dapat membantu orang yang lebih berusia memperolehi tidur yang mencukupi demi menjamin kesihatan badan.


35.B'Young bermanfaat terhadap penyakit apa?Badan manusia mempunyai daya pemulihan diri, tetapi perlu menyerap zat-zat makanan yang mencukupi demi memperkuatkan daya pemulihan tesebut. B'Young boleh membekalkan khasiat yang kaya keadaan badan, di samping itu, ia juga membantu menyingkirkan toksin dalam badan serta menyelaras, membaikpulih serta memperkuaatkan darah dan sel, organ-organ dan sistem-sistem dalam badan, supaya dapat kembali ke keadaan seperti waktu muda, lalu memperkuatkan daya pemulihan diri. Oleh itu, amatlah bemanfaat kepada kebanyakan penyakit.

36.Dapatkah B'Young mencegah penyakit-penyakit berjangkit?
  
 Seseorang itu diserang penyakit berjangkit kerana daya  keimunan
 adalah lemah. Disebabkan B'Young dapat  memperkuatkan sistem
 imun, maka ia boleh mencegah penyakit-penyakit berjangkit.

37.Adakah B'Young boleh membantu dalam pemulihan dan
    pencegahan penyakit-penyakit zaman moden seperti tekanan
    darah tinggi, kencing manis, sakit jantung dan sakit 
    pinggang ?
    
   Punca penyakit-penyakit zaman moden yang utama ialah diet
   yang tidak seimbang, gaya hidup yang kurang sihat serta
   pencemaran alam sekitar. Faktor-faktor ini mempunyai pengaruh
negative masing-masing dan selalunya berkait rapat antara satu sama lain.

B'Young boleh menyingkirkan kolesterol dalam saluran darah, menyeimbangkan paras kolesterol HDL dan LDL, menyingkir sel-sel rosak dan logam berat dalam darah, juga melancarkan pengaliran  darah dan mempercepakan metabolisme serta menyingkirkan toksin yang tekumpul dalam buah pinggang, memulihkan fungsi sistem hormon, memperkuatkan pancreas, menggalakkan penghasilan limfosit dan insulin, oleh itu boleh membantu dalam pemulihan dan pencegahan penyakit-penyakit zaman moden tersebut.


38.Apakah kelebihan B'Young terhadap penyakit kanser?Rumusan B'Young boleh menolong sintesis Melatonin dalam badan. Kajian sains telah membuktikan bahawa Melatonin boleh meneutralkan radikal bebas dan memperbaiki sel-sel yang telah rosak, dipercayai boleh menolong mencegah dan menghalang sel-sel kanser dari terbentuk atau terus merebak.39.Apakah kebaikan rumusan B'Young terhadap penyakit
    anemia?

Unsur-unsur yang terkandung dalam B'Young boleh membaikpulih serta mernperkuat peredaran darah dan jantung, oleh itu amat berfeadah kepada mereka yang rnenghidap penyakit ini.

40.Apakah kebaikan rumusan B'Young terhadap orang yang
     menghidap penyakit parkinson?

Para pakar perubatan telah mendapati bahawa penambahan Melatonin mempunyai kesan yang baik terhadap Pesakit Parkinson.

41.Bagaimana B'Young memperkuatkan daya peringatan,
     pemikiran, konsentrasi serta pembelajaran seseorang?

Kajian sainfik telah membuktiikan bahawa peningkatan paras Melatonin pada waktu malam dapat memperkuatkan sel-sel otak dan sistem saraf terutamanya setelah bangun dari tidur yang
betul-betul lena, daya ingatan, pemikiran, konsentrasi serta pembelajaran pasti akan menjadi lebih kuat.


42.Bagaimana B'Young membantu mencergaskan tenaga dan
     menguat&an daya ketahanan?

Apabila keadaan fizikal dan mental sudah dibaikpulih menjadi muda, secara automatik badan akan menjadi lebih cergas dan daya ketahanan juga meningkat.


43.Apakah kebaikan B'Young terhadap prestasi seksual
     seseorang?

B'Young dapat membantu memperkuatkan sistem hormon agar menjadi muda, oleh itu prestasi seksual juga akan pulih seperti waktu muda. Ketika umur 50 tahun masih boleh memiliki prestasi
seksual seperti sewaktu umur 20 tahun, betul-betul muda, tetapi tidak ada sebarang kesan sampingan seperti yang ada pada ubat-ubatan lain.


44.Adakah B'Young mempunyai kesan terhadap penyakit
    osteoporosis?

Di negara Amerika Syarikat, terdapat 20 juta orangr nenghidap penyakit ini, terutamanya kaum wanita yang telan melepasi menepaus (putus haid). B'Young kaya dengan pelbagai mineral yang berguna untuk memperkuatkan tulang, oleh itu ia dapat mengurangkan risiko menghidap penyakit ini.


45.Adakah B'Young mempunyai fungsi antioksidan?

Para saintis telah membuktikan bahawa Melatonin adalah peneutral radikal bebas yang paling berkesan.


46.Apakah kebaikan B'Young terhadap panyakit yang
     menyerang hati (liver)?

Penyakit hati adalah berpunca dari pengumpulan toksin dalam badan serta serangan virus. B'Young berkesan untuk menyahracun dan memperkuatkan daya keimunan, oleh itu amat berfaedah untuk mencegah penyakit ini.


47.Apakah kesan B'Young terhadap mereka yang lemah dan
    mudah rasa penat?

B'Young dapat memulihkan kemudaan serta menjadikan badan seseorang itu sihat dan cergas maka sememangnya tidak akan begitu mudah merasa penat lagi.


48.Apakah kebaikan B'Young terhadap orang yang menghidap
    penyakit perut atau usus?

B'Young boleh membantu sistem penghadaman menghasilkan lebih banyak unsur yang Menyahracun agar menggalakkan penghadaman yang.lebih berkesan, membaikpulih perut dan usus, maka dapat mencepatkan pemulihan penyakit tersebut.

49.Apakah kebaikan B'Young terhadap mereka yang
     menghidapi gangguan edaran haid?

   B'Young boleh membaikpulih sistem hormon agar menjadi lebih
   muda, oleh itu dapat mengatasi gangguan ini.

50.Adakah B'Young sesuai untuk mereka yang menghidapi
     sembelit?

B'Young kaya dengan unsur serat (fibre) serta rumusan penyahracun, amat berkesan untuk memperbaiki sistem pencernaan, agar melancarkan proses pembuangan najis.

******************************************************

51.Apakah kesan B'Young terhadap mereka yang mempunyai
     sistem penghadaman kurang baik  dan kekurangan selera
     makan?

Kekurangan selera makan adalah diakibatkan oleh faktor-faktor seperti sistem penghadaman yang kurang baik, tekanan jiwa yang terlalu tinggi, ketidakseimbangan emosi, kekurangan tidur dan sebagainya. 

Rumusan B'Young dapat memperkuatkan sistem penghadaman, meleraikan ketegangan atau tekanan, menenangkan emosi dan juga membolehkan anda tidur dengan lena, oleh itu B'Young  amat berkesan memperbaiki selera makan dan memperkuat tenaga badan.

52.Apakah kesan B'Young terhadap penyakit yang berkaitan
     dengan mata?

Para saihtis telah membuktitikan bahawa Melatonin mempunyai kesan yang baik terhadap penyakit katarak (cataract) dan katarak hijau (green cataract).

53.Apakah kesan B'Young terhadap pesakit asma?

B'Young mempunyai kesan yang baik terhadap sistem pernafasan serta organ-organ yang barkaitan dengannya, maka ia dapat memberikan kesan yang positif kepada pesakit asma.

54.Apakah kebaikan B'Young bagi mereka yang menghadapi
    "krisis pertengahan hayat" (Mid Life Crisis)?

Krisis ini adalah salah satu peringkat yang dilalui oleh seseorang dalam proses penuaan. B'Young paling berkesan memperlahankan proses penuaan, oleh itu dapat melambatkan kelibaan krisis ini.

55.Adakah B'Young sesuai bagi mereka yeng menghidapi
     insomnia?

Sangat sesuai. Para saintis telah membuktikan bahawa jika paras Melatonin berjaya ditingkatkan, seseorang itu pasti boleh tidur dengan lena.

56.Adakah B'Young g berkesan mengurangkan tekanan?

Berikutan dari masyarakat yang kian maju, peningkatan taraf hidup, setiap lapisan masyarakat, termasuklah murid-murid sekolah rendah juga menghadapi tekanan yang berbeza-beza. Jika tidak begitu serius mungkin akan mengakibatkan tidur tidak lena, makan tidak lalu ataupun jatuh sakit.
Untuk kes-kes yang ekstrim mungkin akan mengakibatkan penyakit yang membawa maut, sakit jiwa, kejadian membunuh diri dan lain-lain lagi.

Tekanan akan menambah beban kepada badan anda, lalu merosakkan banyak sel, mengancam kesihatan dan juga mempercepatkan proses penuaan. B'Young dapat menggalakkan sintesis Melatonin dalam badan, telah dibuktikan dapat melegakan ketegangan.

57.Apakah faedah B'Young kepada menka yang menghidap
    penyakit urethritis?

B'Young dapat memperkuatkan sistem kencing dan sistem pembiakan, Melatonin pula membolehkan anda tidur dengan lena, oleh itu dapat mengurangkan masalah kencing malam.

58.Apakah kesan B'Young terhadap mereka yang menghidap
    penyakit alergi?

Alergi adalah berpunca dari ketidakseimbangan sistem hormon. B'Young dapat membaikpulih kesihatan badan lalu memperkuatkan sistem keimunan maka boleh mengawal penyakit ini.

59.Adakah B'Young sesuai terhadap mercka yang mengalami
    gangguan tidur akibat “Jet-Lag”?

Sangat sesuai. Telah terbukti oleh pakar-pakar perubatan bahawa Melatonin dapat mengatasi gangguan tidur akibat “Jet-Lag”

60.Apakah kebaikan B'Young terhadap mereka yang
    menghidapi penyakit hyperuricaemia?

B'Young dapat menyingkirkan toksin serta menggalakkan metabolisme, boleh menurunkan paras asid urik supaya menjadi normal.

61.Apakah faedah B'Young ke atas sel-sel yang rosak?

Para saintis telah membuktikan bahawa Melatonin boleh memulihkan set-sel yang rosak lalu membaharui sel-sel yang lama.

62.Adakah B'Young berkesan ke atas bau mulut, bau peluh
     serta bau badan yang kurang menyenangkan?

Disebabkan badan manusia telah menyerap berbagai-bagai toksin dan unsur yang berasid serta reput, maka bau busuk akan dihembus atau dikeluarkan melalui nafas atau peluh. Oleh kerana B'Young dapat menyingkirkan unsur serta toksin tersebut, maka setelah B'Young bertindak dengan sempurna, masalah ini akan hilang dengan sendirinya.

63.Apakah kebaikan B'Young dari segi penjagaan kecantikan?

Kebanyakan orang menganggap penjagaan kecantikan luaran lebih penting. Pada hakikatnya, kecantikan seharusnya bermula dari aspek dalaman. Jikalau toksin dan kotoran di dalam masih tidak dapat disingkirkan secara sepenuhnya, memang tidak ada gunanya kita hanya membersihkan permukaan kulit. 

Dengan makanan berfungsi B'Young, anda dapat menyingkirkan toksin dalam badan. Jika pada masa sama kita boleh menggunakan produk penjagaan kecantikan untuk memelihara kecantikan luaran, makan banyak sayur-sayuran dan buah-buahan serta minum banyak air, pastinya dapat memperolehi kesan yang memuaskan.

64.Apakah kegunaan B'Young dari segi kecantikan kulit?

Para saintis telah membuktikan bahawa 90% daripada penyakit adalah berpunca daripada kolon, ini termasuk juga penyakit kulit, Apabila kolon mengandungi bahan berasid yang reput, najis yang
singgah di dalam kolon terlalu lama dan tidak dapat disingkirkan, kolon akan menyerap semula toksin tersebut, seterusnya toksin ini akan beredar dari organ, mengakibatkan kulit yang kasar, menjadi kurang bermaya dan kekenyalannya juga terjejas. B'Young mempunyai kandungan serat yang tinggi dan kaya dengan nutrien, berkesan membersihkan kolon dan menyingkirkan toksin setiap had, oleh itu boleh menjadikan kulit lebih sihat, bahkan lembut dan muda.

65.Mengapakah masalah kulit saya tidak dapat diatasi
    sungguhpun saya telah mencuba banyak jenis jenama produk
    penjagaan kulit?

Kulit di bahagian muka sedang terdedah kepada cahaya matahari, hawa dingin, mengakibatkan toksin dalam badan tidak mudah disingkirkan menerusi kulit di bahagian muka, maka ia terkumpul
dalam tisu-tisu kulit. 

Produk penjagaan kulit cuma dapat memelihara dan membersihkan kotoran di permukaan  luaran kulit, akan tetapi toksin dalam tisu masih terus disingkirkan ke permukaan kulit dan
ini rnenjadikan masalah kulit bertambah serius. 

Pengambilan B'Young amat berkesan untuk menyingkirkan toksik dalam badan, jika dapat dilengkapkan dengan penjagaan kulit secara luaran, kulit anda pasti dapat dibaikpulih.

66.Adakah B'Young berkesan mengurangkan berat badan yang
     berlebihan?

Punca kegemukan adalah kita mengambil makanan yang kalorinya Jauh lebeh tinggi daripada apa yang diperlukan oleh badan, maka badan kita akan secara automatik mengubahkan kalori berlebihan ini menjadi lemak untuk disimpan dalam badan demi kegunaan masa depan. Lama kelamaan, lemak yang terkumpul akan menjadikan bentuk badan yang gemuk. 

Rumusan B'Young bukan sahaja dapat membakar lemak, kandungan seratnya yang tinggi juga dapat mengawal selera makan serta kuantiti makanan. Jika anda dapat mengawal diri agar tidak makan terlalu banyak, memang tidak syak lagi, B'Young sungguh berkesan untuk mengurangkan. berat badan.

Perlu diingatkan bahawa meskipun B'Young dapat membantu seseorang itu menyingkirkan lemak yang berlebihan, akan tetapi seseorang itu seharusnya menyelaras tabiat pemakanan, baru dapat kesan yang terbaik. 

Jika dapat mengurangkan makanan yang terlalu tinggi kandungan karbohidrat serta lemak, menambah pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan serta kerapkan senaman, kesannya pasti lebih memuaskan lagi.

67.Jika begitu, adakah ini bermakna orang yang kurus akan
     menjadi lebih kurus selepas makan B'Young?

Seseorang itu menjadi kurus kerana daya penyerapan khasiat atau sistem pencemaannya kurang baik, tidak dapat menyerap nutrien yang mencukupi. Rumusan B'Young amat mudah diserap oleh
badan manusia, membantu penghadaman, memperbaiki selera makan, oleh itu tidak akan mengakibatkan pengguna B'Young lebih kurus, sebaliknya dia akan menjadi lebih tegap dan lebih
sihat.

68.Berapa lamakah seseorang itu perlu makan B'Young untuk
     menampakkan kesan?

Kesan B'Young terbahagi kepada kesan serta merta dan kesan jangka panjang. Kesan serta merta boleh dirasakan dalam beberapa hari, misalnya kesan baik pulih seperti tidur dengan lebih lena, dengkuran menjadi kurang, lebih bertenaga,lebih cetgas dan lain-lain lagi.

69.Bagaimanakah cara pengambilan B'Young?

Rumusan B'Young terdiri daripada tiga pek untuk waktu "Pagi", "Petang” dan 'Malam". Pek “Pagi” perlu dimakan 1 jam sebelum sarapan. Pek “Petang" pula dimakan 1 jam sebelum makan tengahhari. Manakala Pek “Malam" dimakan 1 jam sebelum tidur. Demi menjamin kesan yang terbaik, kami  mencadangkan tempoh pengambilan selama 3 bulan. Anda hanya perlu mengoyakkan bungkusan kecil B'Young yang mudah, tuangkan ke dalam air suam, kacau dengan sempurna dan hidang.

70.Bolehkah ketiga-tiga Pek dimakan secara serentak?

Tidak boleh. Tiga pek dimakan secara serentak adalah seperti sarapan, makan tengahari, makan malam dimakan secara serentak dan tidak makan apa-apa lagi sepanjang hari. B'Young adalah
dirumus khas berdasarkan keperluan badan dari segi penghadaman dan daya penyerapan. Oleh itu, ia mesti dimakan pada waktu pagi, petang dan malam secara berasingan.

71.Mengapakah Pek "Malam" tidak boleh dimakan pada waktu
     pagi?

Disebabkan Pek “Malam" mengandungi rumusan yang dapat membantu badan kita menghasilkan paras Melatonin yang lebih tinggi, biar kita dapat tidur dengan lebih lena, oleh itu tidak disyorkan dimakan pada waktu pagi.

72.Mengapakah Pek "Pagi" dan "Petang" tidak boleh dimakan
     pada waktu malam?

Disebabkan Pek “Pagi" dan 'Petang" mengandungi rumusan yang dapat mencergaskan badan kita agar kita dapat menghadapi hari siang yang sibuk sekali. Jikalau dimakan pada waktu malam, ia akan menjadikan anda cergas dan bertenaga serta susah tidur.

73.Mengapakah B'Young perlu dimakan ketika perut kosong?

B'Young perlu dimakan ketika perut kosong supaya badan kita boleh menyerap nutrien yang terkandung dalamnya secara cepat dan berkesan.

74.Mengapakah B'Young perlu dimakan satu jam sebelum
     makan atau sebelum tidur?

B'Young membolehkan badan kita menyingkirkan toksin-toksin lalu menghadam makanan yang lain demi memperolehi zat-zat yang seimbang, maka rumusan istimewa B'Young hanya akan memberi kesan yang baik ketika 1 jam setelah dimakan. Misalnya, Pek "Petang" B'Young akan menjadikan anda segar dan cergas pada waktu siang, manakala kandungan Triptofan dalam Pek “Malam”, B'Young  akan dapat menolong sintesis semula jadi Melatonin dalam badan, justeru itu, anda akan merasa mengantuk seterusnya memperolehi tidur yang berkualiti tinggi.

75.Saya bekerja syif, bagaimanakah cara penggunaan B'Young
     yang patut saya ikuti?

Mereka yang kerja syif tidak perlu mengikut cara penggunaan Pagi-Petang-Malam, tetapi perlu mengikut jadual aktiviti harian mereka. lni bermakna jika anda bersedia untuk mulakan kerja, anda boleh makan rumusan Pek "Pagi". 4 hingga 5 jam selepas itu, anda boleh makan pek “Petang" dan makan pek "Malam" selepas balik dari kerja pada waktu sebelum tidur.

******************************************************
76.Bolehkah rumusan B'Young dicampur dalam minuman jus
     buah-buahan atau susu?

B'Young boleh dimakan mengikut cita rasa masing-masing, tetapi tidak begitu sesuai dicampur dalam air panas.

77.Mengapakah B'Young tidak sesuai dicampur dalam air
     panas?

Suhu 48 °C ke atas akan menjejaskan nutrien-nutrien tertentu dalam rumusan semula jadi B'Young.
Suhu 98 °C ke atas pula akan menghapuskan semua rumusan B'Young lalu menghilangkan kesannya.

78.Jikalau saya sudah mengisi perut tetapi lupa makan B'Young
     sebelum itu, apakah yang patut saya buat?

Anda patut makan dengan segera mengikut waktu yang sepatutnya.

79.Orang kata jika badan lemah, makan apa-apa makanan
     kesihatan juga tidak berkesan. Sejauh manakah kebenaran
     kenyataan ini?

Orang yang lemah badannya jika dibiarkan begitu, keadaan akan menjadi lebih teruk sehingga mudah jatuh sakit, Rumusan istimewa B'Young dapat menyeimbangkan sistem penghadaman
supaya dapat menyerap lebih banyak zat demi memelihara badan yang sihat dan kuat, Oleh itu, orang yang badannya lemah sebenarnya lebih memerlukan B'Young.

80.Mengapakah saya merasa mengantuk pada waktu siang
    selepas makan B'Young?

Ketika B'Young sedang menyeimbangkan fungsi-fungsi tubuh kita, bagi mereka yang bahagian hatinya (liver) adalah kurang sihat atau badan berasid, mungkin akan merasa mengantuk pada waktu siang pada peringkat permulaan, ini adalah tindakbalas yang normal dalam proses membaikpulih kesihatan badan.

81.Mengapakah selepas makan B'Young perut saya akan
     merasa kenyang dan kuantiti makan juga menjadi kurang?

lni adalah kerana rumusan "Pagi' dan "Petang" B'Young mempunyai kandungan serat yang tinggi.

82.Mengapakah selepas makan B'Young, selera makan saya
     bertambah baik?

lni disebabkan selera makan dipengaruhi oleh sistem penghadaman yang kurang baik, tekanan fikiran yang tinggi, emosi yang kurang stabil, kekurangan tidur dan sebagainya. Setelah
ketidakseimbangan tersebut dibaikpulih oleh B'Young, maka selera makan anda juga dipulihkan.

83.Mengapakah seluruh badan atau bahagian tertentu badan
     saya merasa sakit sebpas makan B'Young?

Bagi mereka yang menghidap hyperuricaemia, reumatisme, gout atau bahagian-bahagian yang pernah luka akan merasa sakit ketika B'Young sedang menyeimbangkan fungsi-fungsi badan secara menyeluruh. lni adalah tindakbalas normal sementara dalam tempoh penyesuaian.

84.Mengapa saya banyak bermimpi ketika tidur pada waktu
     malam selepas makan B'Young?

lni adalah tindakbalas normal yang berlaku semasa B'Young menyeimbangkan sistem hormon dalam badan kita dan membolehkan tidur yang lebih sempurna.

85.Mengapakah kadang-kadang saya merasa pening, lemah
    ataupun mudah rasa lapar selepas makan B'Young?

Keadaan-keadaan ini biasanya berlaku ketika kandungan glukosa dalarn darah terlalu rendah. B'Young adalah rumusan yang tinggi kandungan nutriennya tetapi rendah kalorinya. Apabila B'Young menyingkirkan lemak yang berlebihan dalam badan, paras glukosa dalam darah akan menurun. Anda boleh makan lebih makanan buahan dan sayuran agar menguatkan tenaga badan.

86.Mengapa saya kerap kentut selepas makan B'Young?

lni adalah tindakbalas nomal dalam tempoh penyesuaian bagi orang yang menghidap acidemia, usus atau perut kurang sihat, sistem pencernaan kurang baik serta najis lama yang-terkandung
dalam kolon.

87.Adakah suhu badan akan naik selepas makan B'Young?

Dalam proses pemulihan B'Young akan mempercepatkan peredaran darah serta metabolisme, Juga menyingkirkan lemak badan agar ditukarkan kepada tenaga badan. Oleh itu, anda perlu minum lebih banyak air untuk mengelakkan diri daripada berlakunya keadaan ini.

88.Mengapakah selepas makan rumusan "Malam" B'Young,
     ada kalanya mudah masuk tidur, ada kalanya pula susah
     sangat masuk tidur?

lni adalah tindakbalas normal yang berlaku semasa B'Young menyeimbangkan sistem hormon 
dalam badan kita. Keadaan ini akan diperbaiki dalam jangkamasa yang singkat dan anda akan
dapat tidur dengan sungguh lena.

89.Mengapakah selepas makan B'Young, ada kalanya berlaku
    'emisi noktumal' (nocturnal emission)?

lni adalah tindakbalas normal yang berlaku semasa B'Young menyeimbangkan sistem hormon dalam badan kita. lni adalah proses pemulihan tenaga seksual.

90.Apakah perbezaan antara kesan yang diperolehi oleh orang
    muda dengan kesan yang didapati oleh orang tua selepas
    makan B'Young?

Kesan B'Young adalah lebih ketara untuk orang tua berbanding dengan orang muda. Selain itu, orang yang lemah juga akan memperolehi kesan yang lebih ketara berbanding dengan orang yang sihat.

91.Jika B'Young memang begitu berkesan, bolehkah saya
     makan dan minum dengan banyak tanpa sebarang
     kebimbangan?

Kebanyakkan penyakit adalah disebabkan tabiat pemakanan yang tidak sihat. Jadi, mengapakah anda menambah beban buat tubuh anda sedangkan B'Young telahpun membaikpulihnya?

92.Mengapakah berat badan saya masih sama meskipun saya
     telah makan B'Young selama 3 bulan?

Kegemukan bukannya terjadi dalam sehari atau semalam, tetapi adalah disebabkan oleh tabiat pemakanan anda dalam jangka panjang. Dalam tempoh penggunaan B'Young, jika anda tidak
mengubah tabiat pemakanan anda dan terus makan banyak serta menyerap kalori yang berlebihan, sedangkan B'Young hanya dapat menyingkirkan lemak yang baru terbentuk, maka lemak yang
berlebihan tlidak dapat dihilangkan secara menyeluruh, berat badan juga tidak dapat dikurangkan.

Oleh yang demikian, semasa makan B'Young, anda perlu mengawal kuantti makanan anda, disesuaikan pula dengan senaman yang sewajarnya, pasti akan dapat menampakkan kesan dalam masa yang singkat.

93.Mengapakah perlu makan B'Young selama tiga bulan secara
    berterusan?

Toksin di dalam badan telah pun terkumpul untuk tempoh yang lama, tidak mungkin dapat disingkirkan dalam beberapa hari sahaja. Sel-sel dan sistem imun badan perlukan masa selama 3
bulan untuk dibina semula. Oleh itu, B'Young perlu dimakan selama 3 bulan secara berterusan demi menyingkirkan toksin dalam badan kita secara sempuma, disamping itu menghasilkan sel-sel yang baru dan sihat serta memperkuatkan daya keimunan, agar memiliki kemudaan dan kecegasan dari segi dalaman (minda) dan luaran (fizikal).

94.Saya sudah mengambil B'Young selama 3 bulan, perlukah
     saya teruskan pengambilan?

3 bulan adalah suatu tempoh penyesuaian. Tahniah diucapkan kepada anda kerana anda telah menjadi lebih cergas, lebih muda dan lebih sihat jika dibandingkan dengan sebelumnya. 

Namun, anda masih tidak dapat mengelakkan diri daripada pencemaran alam sekitar yang amat merbahayakan. Akibatnya, badan kita masih mengumpul toksin secara berulang-ulang. 

Oleh itu, mengikut nasihat doktor, jika keadaan kewangan mengizinkan, adalah lebih baik anda makan B'Young untuk memelihara kesihatan yang kekal abadi, agar dapat semakin hari semakin muda.

95.Bolehkah pengambilan B'Young mengakibatkan badan kita
     mengandungi nutrien yang berlebihan?

B'Young adalah makanan semula jadi, boleh diserap secara semula jadi oleh badan kita. Jika ia belebihan, ia akan disingkirkan secara semulajadi juga. Oleh itu, keseimbangan nutrien sentiasa terjamin, keadaan nutrien berlebihan tidak akan berlaku.

96.Jika B'Young adalah makanan berfungsi yang dirumus oleh
    sayur-sayuran dan buah-buahan  semulajadi, adakah ini
    bermakna saya boleh makan sayur-sayuran atau 
    buah-buahan tetapi tidak perlu makan B'Young?

Untuk membolehkan badan kita menyerap 19 vitamin C, kita perlu makan 15 biji oren. Maka, adalah tidak mungkin bagi badan kita untuk makan beberapa ton sayur-sayuran dan buah-buahan semula jadi demi memperolehi lebih daripada 40 jenis zat makanan, vitamin serta minenal. Oleh yang demikian, B'Young adalah pilihan tunggal.

97.Apakah itu makanan berfungsi dan makanan kesihatan?

Makanan berfungsi adalah sejenis makanan kesihatan. Jika makanan kesihatn dianggap sebagai kereta, maka kita boleh umpamakan makanan berfungsi saperti kereta'sport'. Walaupun ia sejenis kereta, tapi fungsinya ternyata amat berbeza. 
Begitu juga dengan makanan berfungsi, ia bukanlah direka untuk mengenyangkan, tetapi lebih daripada itu, malahan lebih darifungsi nutrien biasa yang terdapat dalam makanan biasa. 

Fungsi yang dimaksudkan termasuklah seperti mengoptimumkan
kesihatan pengguna dengan cara memberikan kesan fisiologi kepada badan. Kesan-kesan ini boleh melambatkan penuaan, menguatkan sistem imun, mempengaruhi keadaan minda atau 'mood', meningkatkan prestasi dari segi minda dan tenaga fizikal, mengurangkan risiko penyakit kronik, melindungi organ badan, membersihkan darah, usus dan sebagainya.

98.Apabila B'Young dibancuh dengan air, ia kadangkala
     menghasilkan banyak buih?

Tumbesaran serta unsur kandungan sayur-sayuran dan buah-buahan banyak dipengaruhi oleh iklim. Apabila ia masak, kandungan proteinnya juga terdapat perbezaan. Kandungan protein yang lebih tinggi akan menghasilkan lebih banyak buih. Oleh kerana protein yang dikandungnya mempunyai unsur fitokimia, maka ianya tidak rnembahayakan tubuh manusia.

99.Bolehkah produk lain yang mirip B'Young didapati di
     pasaran?

Hanya Zhulian Marketing (M) Sdn. Bhd. Memasarkan produk yang eksklusif ini menerusi sistem pemasaran berbilang tingkat (MLM). Mereka yang berminat boleh menghubungi teman-teman Zhulian anda.

100.Saya memang memahami faedah-faedah kesihatan B'Young,
       tetapi saya berpendapat bahawa harganya adalah agak
       tinggi.

i. Sila bayangkanlah betapa terseksanya seorang pesakit dan jumlah kos perubatan yang akan ditanggung olehnya untuk mengubali penyakitnya, tambahan pula membebankan ahli keluarga yang terdekat, tidak guna kalau menasa kesal apabila ia sudah berlaku. Jika dibandingkan bayaran beberapa ratus ringgit dengan kesihatan yang begitu bernilai adalah menjadi tidak seberapa. Tanpa badan yang sihat dan kuat, bagaimanakah anda mencari rezekiyang lebih lumayan?

ii. Para saintis telah menghabiskan masa dan tenaga selama berpuluh-puluh tahun, serta membelanjakant kos yang amat tinggi untuk mengkaji bagaimana orang dapat kekal muda, sihat dan panjang umur. Kini, anda cuma perlu membayar beberapa ratus ringgit untuk memperolehi formula yang menakjubkan ini dan anda boleh menjalani hidup yang lebih sihat dan cergas, lebih muda dan panjang hayat serta dapat menikmati kehidupan yang lebih bahagia, oleh itu haganya amatlah sepadan dengan kesannya.

iii. Justeru itu, rumusan B'Young yang mengandungi semua nutrien, vitamin serta mineral keperluan badan amat unggul jika dlbandingkan dengan makanan kesihatan lain di pasaran dan harganya juga paling berpatutan.